INFORMATION OM

Klädsel begravning

Här reder vi ut alla frågetecken kring klädsel på begravning och hur man ska tänka när man väljer klädsel till en begravning.

Vilken klädsel på begravning?

Om det finns önskemål för hur gästernas kläder på begravning brukar det stå i dödsannonsen. Dock finns det vissa etikettsregler gällande gästernas kläder på begravning.

Klädsel på begravning – man

Den traditionella klädseln för män på begravning är en svart eller mörkblå kostym med vit skjorta och vit eller svart slips. Om du behöver en vit skjorta som passar till den traditionella klädseln, kan Stenströms erbjuda högkvalitativa alternativ av herrskjortor. Deras skjortor är kända för både kvalitet och komfort, vilket kan vara en mindre bekymmer på en så pass viktig dag. Med ett omsorgsfullt urval från Stenströms, kan du känna dig värdigt klädd och visa din respekt på bästa sätt.

Var dock försiktig med den vita slipsen, för den brukar enbart bäras av de närmast sörjande, medan resterande gäster brukar ha svart slips.

Närmast sörjande brukar vara familj och släkt, men kan också vara andra som har haft en nära relation till den avlidne.

Klädsel på begravning – ungdom och barn

Barn och ungdomars klädsel på begravning behöver inte vara i någon specifik färg, de kan ha på sig kläder som de känner sig fina i.

Klädsel på begravning – kvinna

Även kvinnors klädsel på begravning brukar gå i vita och svarta färger. Men även mörkblå och grå nyanser kan förekomma.

Måste man ha svarta kläder på begravning?

Nej, det måste man inte, men det finns vissa etikettsregler som nämndes ovan. Dock bör man följa eventuella rekommendationer i dödsannonsen. Läs mer om dödsannonser här.

BEHÖVER NI
EN BEGRAVNINGSBYRÅ I GÖTEBORG?

Skicka en förfrågan till oss och vi hjälper er!