INFORMATION OM

Begravningsblommor

Vanliga frågor om begravningsblommor

Att ta med sig blommor till en begravning kan vara en fin gest till den avlidne. Nedan svarar vi på vanliga frågor om begravningsblommor.

Hur beställer man blommor till begravning?

Ofta kan man beställa blommor till begravning från sin begravningsbyrå, men det går lika bra att handla begravningsblommor hos en florist.

Hur väljer man blommor till begravning?

Vanligtvis bestämmer begravningsplaneraren vilka blommor det ska dekoreras med på ceremonin. Men om ni vill köpa en bukett att lägga på kistan bör blommorna följa eventuellt tema på begravningen, kanske följer begravningen en särskild färg etc. Ni kan även ta med en enstaka blomma att lägga på kistan.

Måste man ha hälsning på begravningsblommorna?

Nej, det måste man inte, men vanligtvis har man en hälsning tillsammans med blomman, som sedan placeras på kistan i samband med begravningen.

Måste man ta med sig blommor till en begravning?

Nej, som gäst måste man inte ta med sig blommor, men det kan vara en fin gest och många vill ge blommor som en sista hälsning till den som avlidit.

Personliga begravningsblommor kan vara en särskilt fin gest, välj mellan att få blommor bundna som ett hjärta, en krans, ett kors eller en vacker bukett.

Begravningsblommor - pris

Begravningsblommors pris kan variera allt från 199 kr till 1999 kr. Kontakta närmsta florist för att få ett exakt pris, alternativt be er begravningsbyrå om hjälp även med alla begravningsblommor.

BEHÖVER NI
EN BEGRAVNINGSBYRÅ I GÖTEBORG?

Skicka en förfrågan till oss och vi hjälper er!